Get Adobe Flash player

Stilte

Er gebeurt helemaal niets. Als je me deze dagen zou filmen zou je niets zien gebeuren. Je ziet een man aan een bureau die woorden typt of in een schrift schrijft. Nu en dan drinkt hij koffie. Dan leunt hij achterover en denkt na.

Soms staat hij op om een paar pijltjes naar zijn dartbord te gooien. Of hij ruimt eens iets op. Dan leunt hij weer achterover en denkt na, tot hij weer woorden, zinnen, opschrijft of typt.

Of hij doet zijn jas aan en gaat naar buiten, een eind lopen. Soms ver, soms niet. Dan zit hij op een bankje aan de Vecht te wachten op plezierjachten of sloepen die voorbij komen. Wat eind september bijna niet meer gebeurt. Dan kijkt hij maar naar eenden, ganzen, meeuwen, fietsers en hardlopers aan de overkant vanm het water.

Na een tijdje gaat hij terug naar zijn werkkamer. Hij gaat zitten en leunt achterover.

Het spannende is niet zichtbaar. Het zit in zijn hoofd. Daar gebeuren mooie, soms verschrikkelijke, en spannende dingen. Jammer dat je ze niet ziet. De enige mogelijkheid is dat je ze leest. Het komt tenslotte allemaal in boeken terecht, zie bijvoorbeeld de afbeelding. Het volgende komt in het voorjaar. Hij doet zijn best, echt waar.

Rom

 

Get Adobe Flash player